Külföld

Fél teste maradt csak meg a munkásnak, aki olvadt vasba zuhant egy amerikai öntödében

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 13:50

Meghalt egy 39 éves munkás a Caterpillar cég egyik amerikai öntödéjében, miután belezuhant egy 1500 fokos olvad fémet tartalmazó olvasztóedénybe. A beszámolók szerint Steven Dierkes, aki mindössze öt napja dolgozott az üzemben, azonnal meghalt.

Az Illinois állambeli Mapleton városában található gyár egyik régi dolgozója a WSWS-nek elmondta, a baleset akkor történt, amikor a férfi mintát akart venni az olvadt vasból a labornak, és közben megbotlott.

Azonnal meghalt, de nem minden része merült el a folyékony fémben, teste egy része kint maradt. Szörnyű látvány lehetett azoknak, akik végignézték, és várni a halottkémre, miközben kollégájuk egyik fele a padlón feküdt.

A Caterpillar egy közleményben megerősítette a halálesetet, de csak annyit közöltek, sajnálják a történteket, részvétüket fejezték ki a dolgozó családjának, és hozzátették, hogy számukra munkatársaik biztonsága a legfontosabb.

A helyi sajtó az esettel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az üzemben tavaly december is munkahelyi balesetben halt meg egy dolgozójuk, akik egy lépcsőről lelépve egy lyukba zuhant.

Az amerikai munkahelyek biztonságosságáért felelős amerikai kormányzati szerv, az OSHA az elmúlt években már többször is megbüntette az üzemet biztonsági kihágások miatt.


Nyitókép: Egy munkás olvadt vasat önt a Caterpillar mapletoni üzemében. Fotó: YouTube/Caterpillar

#Külföld#caterpillar#öntöde#olvadt vas#munkahelyi baleset#egyesült államok

Címlapról ajánljuk