Külföld

Kutyának hitte az aligátort, ami kiharapott egy darabot a lábából

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 8:44

A férfi egy floridai motel előtt sétált éjszaka, amikor mozgást látott egy bokorban. 

Aligátor támadt egy negyvenes évei végén járó férfira kedden a floridai North Port városában, miután a férfi azt hitte a hüllőre, hogy az csak egy kutya – jelentette a helyi sajtó.

A beszámolók szerint a férfi egy motel előtt sétált valamivel éjfél után, amikor a bokrok között valami mozgásra lett figyelmes. A meg nem nevezett férfi a rendőröknek azt mondta, hogy a sötét figurát egy hosszú pórázon lévő kutyának nézte, ezért nem ment arrébb.

Az aligátor ekkor rátámadt, és ráharapott a jobb lábára. Amikor pedig a férfi megpróbálta kiszabadítani magát, az állat kiharapott egy darabot a lábából.

A férfi szerencséjére a közelben volt egy rendőr egy másik ügy miatt, akihez odament. A rendőr mentőt hívott, és pár perc múlva a férfit már vitték is a kórházba. A motel tulajdonosának elmondása szerint a férfi rendszeres vendégük, és közölte, hogy már ki is engedték a kórházból, miután összevarrták a lábát.

A 216 centiméter hosszú aligátor az eset után befogták, és egy aligátorhús-feldolgozóba szállították.

Az eset kapcsán vizsgálatot indított a floridai vadvédelmi hatóság (FWC) is. A szervezet adatai szerint Floridában ritkaságnak számítanak a súlyos sérülésekkel járó aligátortámadások: az elmúlt tíz évben átlagosan nyolc olyan provokáció nélkül történt támadás volt, ami kórházi ellátást igénylő sérüléseket okozott. 1948 óta pedig mindössze 26 halálos aligátortámadást jegyeztek fel az államban – közölte az ABC Action News. 

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: passion4nature / GettyImages

 

#Külföld#aligátor#kutya#florida#támadás

Címlapról ajánljuk