Külföld

Egy 10 éves lány megölte az anyjával verekedő nőt

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 7:24

Anyja pisztolyával gyilkolt, amit a neki adott táskából kapott elő. Emberölés vádjával tartóztatták le. 

Emberölés vádjával tartóztattak le egy tízéves floridai kislány, aki két lövéssel megölt egy édesanyjával összeverekedő nőt – jelentette a helyi sajtó. A gyerek anyját már korábban letartóztatták a gyilkosság miatt. A kislány a gyilkos fegyvert abból a táskából vette elő, amit édesanyja a kezébe adott, amikor verekedni kezdett az áldozattal.

A gyilkosság május 30-án, hétfőn történt a floridai Orlando városában, de a kislány csak egy héttel később vették őrizetbe. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a gyerek és édesanyja helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt ment oda a későbbi áldozathoz, akivel egy korábbi vitás ügyet akartak rendezni.

Nem kellett volna megütnie 

A rendőrség közlése szerint a 31 éves Lakrisha Isaac ittas volt, amikor tízéves kislányával megérkezett a társasházhoz, ahol a 41 éves Lashun Denise Rodgers és barátja grillezett. Az áldozat barátjának elmondása szerint Isaac ütött először, miután odaadta lányának a táskáját.

A férfi közbelépett, szétválasztotta a verekedőket, és megpróbálta odébb vinni barátnőjét, aki azonban kiszabadította magát, és visszament Isaachez, hogy folytassa a verekedést. A kislány ekkor vette elő a nála lévő táskából anyja fegyverét, majd kétszer rálőtt a 41 éves nőre. Egy szemtanú a rendőröknek elmondta, hallotta, ahogy a kislány kijelentette:

Nem kellett volna megütnie az anyukámat.

Az áldozat a kórházba szállítás után halt bele a lövésekbe.

A helyi hatóságok az eset után azonnal letartóztatták a kislány anyját, aki ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gyermek elhanyagolása és egyéb más vádak alapján indítottak eljárást.

A kislány egy héttel később, június 7-én, kedden tartóztatták le, hirtelen felindulásból elkövetett emberölés vádjával – közölte az orlandói rendőrség. Az ügyészség azonban gyorsan jelezte, hogy még nem született döntés a vádemelésről.

Monique H. Worrell ügyész egy közleményben kijelentette, hogy „ez a lövöldözés egy olyan elképzelhetetlen tragédia, amire nincsen könnyű megoldás”, és kiemelte, fontos észben tartani, hogy egy kisgyerekről van szó.  Az ügyész hozzátette:

Ez az egyik legtragikusabb ügy, amivel 22 éves pályafutásom alatt találkoztam.

Nyitókép: A gyilkosság színhelye. Fotó: NBC News

 

#Külföld#emberölés#gyilkosság#kislány#egyesült államok#florida

Címlapról ajánljuk