Külföld

Videón, ahogy egy rendőr végignézi, hogy egy segítségért könyörgő ember tóba fullad

rtl.hurtl.hu

2022. június 7. 6:07

Megrázó képsorok: a járőrök testkamerája rögzítette, hogy csak álldogálnak, miközben a férfi fuldoklik. 

Az Egyesült Államokban a Tempe tónál egy járőr nem segített azon a férfin, aki önszántából ment a vízbe, de kijönni már nem tudott a partra – írja a LADBible. Az áldozat Sean Bickings, akihez azért kellett rendőrt hívni, mert a feleségével összeveszett és dulakodni kezdett a tó mellett. Miután a járőr megérkezett a híd lábához, ahol a vita zajlott, Bickings bement a vízbe és úszni kezdett.

A férfi nem tudta a víz fölött tartani magát, ezért a járőr segítségét kérte.

A testkamerás felvételből kiderül, hogy a rendőr nem ugrott be a férfi után, még akkor sem, amikor már nem tudta a víz fölött tartani a fejét. Bickings felesége is a rendőrt kérte, hogy segítsen a férjén de a járőr csak álldogált a korlát mellett. A felvételen az is látszik, hogy az áldozat átmászik a korláton és önszántából megy a vízbe.

Ekkor a rendőr figyelmeztette a férfit, hogy nem fog utána ugrani.

A járőr aztán szóban próbálta meg instruálni Bickings-t, de a férfi teljesen legyengült és a víz alá merült. Fuldoklás közben többször is segítséget kért, de a rendőr csak azt mondta neki, hogy

Nem, nem fuldokolsz.

A helyszínen több járőr is jelen volt, de egyikőjük sem ugrott be a férfi után. Az eset után a helyszínen lévő járőröket felfüggesztették a munkavégzés alól. A hivatalos indoklás szerint büntetőeljárás nem indult ellenük, mivel a járőrök tájékoztatták a férfit és a párját, hogy tilos a tóban úszni. A jelentésből kiderül, hogy Bickings miután beugrott, még 30-40 métert úszott, majd elmerült a vízben.

Íme, az esetről készült testkamerás felvétel:

 

#Külföld#usa#egyesült államok#tempe tó#víz#fulladás

Címlapról ajánljuk