Külföld

Harminc macska és kutya tetemét találták meg egy állatmentő szervezet vezetőjének otthonában

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 13:25

Az erjedés pokoli szaga buktatta le.

A dél-karolinai hatóságok közölték, hogy letartóztatták egy helyi állatmentő nonprofit szervezet vezérigazgatóját, miután harminc kutya és macska tetemét találták meg az otthonában – adta hírül a helyi sajtó.

A 47 éves Caroline Dawn Penningtont azzal vádolják, hogy az állatokat nem megfelelő körülmények között tartotta, sőt bántalmazhatta is őket. Az állatmentőt egy szomszéd buktathatta le, miután szörnyű bűzt érzett a nő otthonának könyékén. A bejelentő a rendőröknek úgy fogalmazott: halálszag árad Pennington háza felől.

A helyszínen 28 kutya és két macska maradványait találták meg, a tetemek már bomlásnak indultak. A szakértők úgy vélik, hogy az állatok éheztek és szomjaztak mielőtt elpusztultak. A halálukat nagy valószínűséggel kiszáradás okozta.

Saját ürülékükben feküdtek, feltehetően a ketrecükben haltak meg.

– közölték a hatóságok.

Leon Lott Richland megyei seriff elmondta, hogy a nőt azzal bízták meg, hogy gondoskodjon az állatokról, ezért vezette az állatmentő szervezetet. A seriff elmondása szerint ennél szomorúbb állatkízással kapcsolatos esettél még nem volt dolga.

Pennington a GROWL nevű non-profit állatmentő szervezet igazgatójaként nagy összegű adományokat kapott, de ezeket a pénzeket nagy valószínűséggel nem rábízott állatokra költötte el. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy akik az elmúlt időszakban pénzt adományoztak a szervezetnek, vegyék fel a kapcsolatot a seriff hivatalával.

Nyitókép: Richland megyei seriff irodája

#Külföld#állatmentés#szervezet#tetem#kutya#macska#Bulvár

Címlapról ajánljuk