Külföld

Egy éjszaka alatt három fegyveres támadás történt az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 8:32

Három városban fegyveresek kezdték lőni egymást és az embereket. 9 ember meghalt, többen megsérültek. A rendőrség egyelőre egyetlen elkövetőt sem tudott előállítani.

Három amerikai városban kilenc ember meghalt és többen megsérültek, mikor szombatról vasárnapra virradóra fegyveresek kezdték lőni egymást és az embereket – írja a Reuters. Philadelphiában két férfi összetűzése fajult lövöldözéssé, a konfliktus egy zsúfolt szórakozónegyedben történt, három ember meghalt, tizenketten pedig súlyosan megsérültek. A rendőrség közlése szerint a lövések után tömegpánik alakult, többen is menekülés közben sérültek meg.

A Tennessee állambeli Chattanoogában szombaton éjfél után egy bárnál tört ki lövöldözés, erről a helyszínről kevés információ áll rendelkezésre, de feltehetően itt is egy veszekedés alakult át fegyveres konfliktussá. Három ember meghalt, 14 pedig megsérült.

A harmadik lövöldözés vasárnap hajnal alakult ki a michigani Saginawban, ahol szintén három embert halt meg és többen megsérültek. A fegyveresek indítékáról nem közöltek információkat. A hatóságok egyelőre egyetlen esetben sem tudták őrizetbe venni az elkövetőket. Joe Biden amerikai elnök csütörtökön felszólította a Kongresszust, hogy tiltsák be a támadófegyverek birtoklását és szigorítsák a fegyvertartás feltételeit.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Külföld#usa#egyesült államok#fegyvertartás#lövöldözés#joe biden#saginaw

Címlapról ajánljuk