Külföld

Kijev tömören válaszolt Kövér Lászlónak, aki pszichés problémával diagnosztizálta Zelenszkijt

rtl.hurtl.hu

2022. június 5. 17:07

„Hosszú beszéd, rövid ész” – üzenték a házelnöknek kijevi elnöki hivatalból. Fasiszta DNS-t is emlegettek.

Mint arról beszámoltunk, Kövér László  a nemzeti összetartozás napjának alkalmából interjút adott a Hír TV-nek, amelyben többek között azt mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről:

Aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelőzni és végképp nem fenyegetőzni. Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akiket barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.

Kövér nyilatkozatára a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője, Andrij Szibiha reagált egy Facebook-posztban, szúrta ki a Telex

Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a csevegéséről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész

– idézik az ukrán politikust, aki szerint „ilyen elkeserítő kijelentések évente párszor előfordulnak”, azonban a „régiótól távol eső, korszakalkotó események szintén elég indokot adhatnak ilyen »politikusok« kinövéséhez, még akkor is, ha belülről reagál a fasiszta DNS”.

 

 

#Külföld#kövér lászló#zelenszkij#orosz-ukrán háború#ukrajna

Címlapról ajánljuk