Külföld

Videó: szinte kiszáradt kutakba, kötél nélkül másznak le friss vízért a nők Indiában

rtl.hurtl.hu

2022. június 3. 8:53

Súlyos problémát jelent a vízhiány az országban.

Súlyos aszály pusztít India középső részén, Madhja Prades államban, ahol egy videó tanúsága szerint egy csaknem teljesen kiszáradt kútból próbálnak vizet szerezni a helyiek – írta a 444 a BBC cikke alapján. A videón azt látni, hogy egy nő kötél nélkül mászik le a kút falán, hogy az alján még némi vizet találjon.


Egy helyi nő arról beszélt az ANI hírügynökségnek, hogy három majdnem kiszáradt kút van csak a környéken, ahova lemászva tudnak még valamennyi vizet gyűjteni. Az állami politikusok viszont csak választási kampányok idején bukkannak fel arrafelé. Emiatt a lakosság egy része bojkottálni tervezi a következő helyhatósági választásokat.

Madhja Prades államban a legtöbb nyáron problémát jelent a vízhiány, és az állam kormánya 2024-re ígért is vezetékes vízellátást mindenkinek, de jelenleg milliók nem férnek hozzá a fogyasztható vízhez. Indiában még mindig nagyon sokan fogyasztanak kutakból kimert vizet, ugyanakkor országszerte sok helyen csökken a talajvíz szintje, elapasztva a kutakat is.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#india#víz#kút

Címlapról ajánljuk