Külföld

Orbán Viktor szívinfarktusáról posztolt az osztrák köztévé egyik vezetője, behívatják a nagykövetet

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 20:52

Karl Pachner állítja: nem kívánta a magyar miniszterelnök halálát.

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikusnak szánt bejegyzésben Orbán Viktor esetleges szívinfarktusáról írt – szemlézte az Index a Kronen Zeitung cikkét.

Pacher azt írta: 

Egy szívroham már tisztességes dolog lenne, tekintve a testességét és az izgalmi potenciálját.

Hozzátette: Európa boldogabb, békésebb, a világ pedig sokkal jobb lenne, ha Putyin, Erdogan és Orbán „nem lenne többé”. Arról is írt, hogy szerinte Orbán a Magyarország elleni, a korrupciós ügyek miatt indított eljárás és a jogállamiság lerombolásának elítélése miatt akarja zsarolni az uniót. Kifejtette, hogy elvárná, hogy azok az országok,

amelyeknek a költségvetését mi segítünk finanszírozni, elvi engedményeket tegyenek, ne csak a kezüket nyújtsák.

Pacher azon háborodott fel, hogy a magyar kormány – az olajembargós, heteken át tartó vita lezárulta után – amiatt lengette be ismét az Európai Unió szankciós csomagjának vétóját, hogy Vlagyimir Putyin támogatójának, Kirill ortodox pátriárkának a vagyonát is be akarták fagyasztani.

Karl Pachner a bejegyzést később eltávolította, és csütörtök délután egy újabb posztban kért elnézést a megfogalmazása miatt. Azt írta: késő este olvasta a hírt a magyar vétóról, meggondolatlanul fogalmazott az erre reagáló posztjában, amiért elnézést kér.

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből

– írta Karl Pachner, aki hozzátette: valójában senkinek sem kívánja a halálát, ezért is érinti meg annyira az, ami jelenleg Ukrajnában történik, és ami miatt sajnálatosan meggondolatlanul fogalmazott. „Mélységesen sajnálom a szóban forgó bejegyzést” – tette hozzá.


Az Index értesülései szerint 

a magyar külügyminisztérium péntek reggelre berendeli a budapesti osztrák nagykövetet a szarkasztikus bejegyzés miatt.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / Getty Images

 

 

#Külföld#orbán viktor#orf#szívinfarktus

Címlapról ajánljuk