Külföld

Videó: ötször lőttek rá a várandós nőre a rendőrök, majd megbilincselték

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 9:38

Egy szemtanú szerint a nő együttműködő volt, csak megijedt. Vizsgálják a Missouriban történt eset körülményeit.

A Mirror cikke szerint péntek este egy fegyvertelen, várandós nőt lőhettek le a rendőrök az Egyesült Államokban található Missouriban. Az esetről egy rémült szemtanú videót is készített, eszerint a nőt a lövések után, a földön fekve még meg is bilincselték. A szemtanú azt mondta: a rendőrök annak ellenére lőttek, hogy a nő közölte: fegyvertelen és várandós. A felvételen az hallható, amint a szemtanú azt kiabálja: „Lelőtték! Istenem, lelőtték!” Hozzátette: „Úristen, lelőtték, és még bilincsbe verik!”

A rendőrség közlése szerint a 26 éves Leonna Hale-t péntek este nyolc órakor egy fegyveres autólopásról érkezett bejelentés miatt kiérkező rendőrök lőtték le.


A várandós nő egy autót vezető férfival volt a helyszínen, utóbbi elmenekült, amikor a rendőrök megállították őket. A nő is megpróbált elmenekülni, ekkor lőtték le, a lap szerint kórházban kezelik, stabil állapotban van. A rendőrség vizsgálja az ügy részleteit.  

A videót készítő szemtanú a Facebookon azt írta, hogy mielőtt a várandós nő futni kezdett volna, 

feltette a kezét, és beszélt velük, hogy megmutassa, nincs fegyver a kezében.

A szemtanú egy lapnak azt mondta, hogy a nő a rendőrök kérése ellenére nem akart lefeküdni a földre, mivel azt állította, hogy terhes. Szerinte a nő együtt akart működni a rendőrökkel, de megijedt, és el akart szaladni, ezután lőttek rá az egyenruhások. Sőt, a nő figyelmeztette a rendőröket, hogy autójukban fegyver van, de kijelentette, hogy nem akarja azt ellenük fordítani.

Még bot sem volt a kezében. Egy, kettő, három, négy, öt. Emlékszem rá, mert szünet sem volt köztük. Ötször lőttek.

A szemtanú lefagyott, amikor látta földre zuhanni a lelőtt asszonyt. Vele volt három gyereke, őket is traumatizálta az eset. A helyi helyettes rendőrfőnök teljes átláthatóságról biztosította a közösséget. 

Nyitókép: Twitter

#Külföld#rendőrség#várandósság

Címlapról ajánljuk