Külföld

Meghalt a nő, akit felnyársalt egy bölény a Yellowstone Parkban

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 9:30

A bölények „kiszámíthatatlanok, és háromszor gyorsabban futnak, mint egy ember”. A 25 éves nő túl közel ment egy nőstényhez.

Meghalt egy 25 éves nő, miután egy bölény felnyársalta, és nagyjából három méter magasra a levegőbe dobta az amerikai Yellowstone nemzeti parkban – jelentette az NBC News a park közlésére hivatkozva. A nőt súlyos szúrt és egyéb sérülésekkel szállították egy idahói kórházba.

A park közlése szerint a nő helyi idő szerint hétfő délelőtt ment oda a bölényhez, miután a nőstény állat megjelent a park egyik leghíresebb látványosságának számító Old Faithful gejzír közelében. A nő ekkor odament a vadállathoz, és amikor nagyjából három méternyire volt tőle, az állat rárontott, felnyársalta és a levegőbe dobta – közölte a park. Az esetet két szemtanú is látta, akik szintén közel voltak az állathoz.

A park emlékeztette a látogatókat: szabályzatuk tiltja, hogy a látogatók húsz méternél közelebb menjenek az ott élő bölényekhez. A parkban található több ezres bölénypopuláció tagjai ugyanis gyakran támadnak a hozzájuk túl közel merészkedő emberekre.

A park közlése szerint idén ez volt az első eset, amikor egy bölény felnyársalt egy őt fenyegető – azaz hozzá túl közel menő – látogatót. A bölények minden más állatnál több embernek okoznak sérüléseket, írta a park, hozzátéve, hogy „kiszámíthatatlanok, és háromszor gyorsabban futnak, mint egy ember”.

Egy hónappal korábban videó készült arról, hogy egy bölény ráront egy hozzá túl közel merészkedő turistához a Yellowstone Parkban. Ő megúszta egy kis ijedtséggel.

Nyitókép: YouTube/USAToday

 

#Külföld#bölény#támadás#felnyársalt#yellowstone park#egyesült államok

Címlapról ajánljuk