Magyarország 500 liter miseborral segíti Ukrajnát a háborúbanMiseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket, ezt lengyel segítséggel juttatják el Ukrajnába. A szállítmányt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapesten – adta hírül az MTI.
Külföld

Magyarország 500 liter miseborral segíti Ukrajnát a háborúban

Dévai LászlóDévai László

2022. május 30. 14:12

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket, ezt lengyel segítséggel juttatják el Ukrajnába. A szállítmányt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapesten – adta hírül az MTI.

 

Az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így például miseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.

– mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

Az Egri Főegyházmegye és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság által felajánlott mintegy 500 liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába.

A lengyel barátainkkal vitában állunk ugyan, mert mi továbbra sem vagyunk hajlandók sem fegyvert, sem katonát küldeni Ukrajnába, de minden együttműködésre készek vagyunk, amellyel akár a Magyarországra menekült családoknak, akár a Kárpátalján vagy Belső-Ukrajnában maradt embereknek segítünk.

– mondta az államtitkár.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#misebor#magyarország

Címlapról ajánljuk