Külföld

Nem voltak magyarok a Horvátországban eltűnt repülőn

rtl.hurtl.hu

2022. május 29. 17:17

Splitben szálltak fel, Németországba tarthattak.

Az első hírek még arról szóltak, hogy négy magyar állampolgár utazott azon a Cessna kisrepülőgépen, amely vasárnap nem sokkal tizenegy óra után tűnt el a radarképről Horvátországban. Ezt írta korábban a horvát Telegram alapján a Szabad Magyar Szó.

A Večernji list ugyanakkor úgy értesült, szintén nem hivatalos forrásoból, hogy három német és egy horvát állampolgár utazott a repülőn. A horvát lap szerint a lajostromszám alapján a gép egy német sportklub, a Bayer Leverkusen tulajdonában lehet. Úgy tudni, a pilóta nem sokkal a repülő eltűnése előtt adott le vészjelzést.

A hvg.hu kérdésére a magyar külügy megerősítette, hogy nem voltak magyarok az eltűnt kisgépen. 

Területileg illetékes külképviseletünk munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, akik a lezuhant repülőgép utasaival kapcsolatban megerősítették, hogy nincs köztük magyar állampolgár

közölte a lappal a Külügyminisztérium.

A lap szerint egy Cessna típusú repülőgép eltűnéséről értesítette a horvát légiirányítás a Civil védelmi operatív központot. A gép – amely Rakovicától északra, 2300 méteren tűnt el – Splitben szállt fel, a Večernji list szerint Németországba tartott. Az eltűnt gépet már keresi a rendőrség, drónokkal és a földön is nagy erőkkal kutatnak.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#repülő#cessna#horvátország

Címlapról ajánljuk