Külföld

Míg ebédelt, négy kutyája a bezárt autóban halt meg a hőségben

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 12:08

Az amerikai nő ellen állatkínzás vádjával indítottak eljárást. 

Állatkínzás vádjával tartóztattak le egy 25 éves nőt az amerikai Florida államban, miután négy kutyája meghalt az autójában, miközben ő egy órán keresztül ebédelt – jelentette a helyi sajtó. A meghalt kutyák között két 12 hetes kölyök is volt.

A Missouri államból Floridába látogató Tesia White New Smyrna Beach városában állt meg ebédelni egy étteremben. Négy kutyáját – egy négyéves goldendoodle-t, egy kétéves boxert, valamint kettő, 12 hetes goldendoodle kölyköt – az autójában hagyta. A rendőrség közlése szerint a hőérzet az eset idején 31 Celsius-fok volt.

A 25 éves nő a rendőröknek azt mondta, a kutyákat úgy hagyta az autóban, hogy felhúzta az ablakokat, és bekapcsolta a légkondit, és ebéd közben egyszer ki is ment ellenőrizni, hogy az ebek jól vannak-e. Amikor azonban végzett az étkezéssel, és visszament az autóhoz, a kutyák már elpusztultak.

A rendőrségi jelentés szerint, amikor kiérkeztek a helyszínre, White és barátja zaklatott állapotban, sírva álltak az elpusztult kutyák mellett. A nő azt mondta, „nem lett volna szabad hagyni, hogy kutyát tartsak”, hozzátéve, hogy nem hiszi el, hogy hagyta, hogy ez megtörténjen.

A rendőrség közlése szerint a légkondi nem működött, amikor a kutyákat holtan találták, és elképzelhető, hogy az autóban hagyott ebek azt véletlenül kikapcsolták – írta a clickorlando.com.

A nőt a rendőrség letartóztatta, egy megyei fogdába szállította, és négy rendbeli állatkínzás vádjával indítottak eljárást ellene. Óvadékát tízezer dollárban állapították meg.

Nyitókép: Tesia White letartóztatási fényképe. Fotó: Volusia County Corrections

#Külföld#kutya#autó#hőség#florida#állatkínzás#ma

Címlapról ajánljuk