Külföld

Osztálytársa vérét kente magára a texasi lövöldözés egyik túlélője, hogy halottnak tűnjön

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 14:41

A kislány megrázó részleteket árult el arról, amit átélt.

Megrázó részleteket mondott el a CNN-nek a keddi texasi iskolai lövöldözés egyik túlélője a merényletről. A tizenegy éves Miah Cerrillo a történtek után kifejezetten csak női újságíróval tudta megosztani, amit átélt, a kislány kamera elé sem akart állni. Az édesanyja is nyilatkozott.

Az interjúból kiderült, hogy az iskola negyedikesei egy rajzfilmet néztek, amikor a tanáraik emailben kaptak értesítést arról, hogy egy fegyveres van az épületben. Amikor az egyik tanárnő az ajtóhoz ment, a fegyveres rögtön ott termett. Visszakísérte a tanárnőt a terembe, belenézett a szemébe, azt mondta, „jó éjszakát” és agyonlőtte – idézte fel az anya a kislánya által elmondottakat. Ezután a tanteremben lévőkre nyitott tüzet, a másik tanárnőt és Miah több osztálytársát is eltalálta. Miah-t is érték szilánkok, aminek nyomai a hátán, vállain és tarkóján látszanak. A lövöldöző ezt követően a szomszédos tanterembe ment. A kislány sikítást és újabb lövéseket hallott, majd valamilyen szomorú zene szólalt meg, amit Miah szerint a lövöldöző indított el.

A kislány elmondta: félt, hogy a lövöldöző visszajön és megöli őt, valamint a többi osztálytársát, akik nem haltak meg. Belemártotta a kezét a mellette fekvő, halottnak tűnő osztálytársa vérébe és magára kente, hogy halottnak látsszon. Utána egy osztálytársával megszerezték az egyik lelőtt tanárnő telefonját és felhívták rajta a segélyhívót. A diszpécsernek azt mondta, hogy „küldjenek valakit, mert bajban vagyunk”.

Miah úgy érezte, hogy három óráig is elhúzódtak a történtek, amire az édesanyja azt mondta: „drágám, inkább egy óra lehetett, de elhiszem, hogy így érezted”. 

Mint korábban megírtuk, a rendőrök majdnem egy órán keresztül tétlenek voltak. Miah azt mondta, hallotta a rendőrök beszélgetését az iskola előtt. Ahogy ezt felidézte, sírva fakadt, azt mondta, nem értette, hogy miért nem mennek be értük a rendőrök.

A kislány kezelésének költségeire közösségi gyűjtést indítottak a szülei.

Nyitókép: Brandon Bell/Getty Images

#Külföld#texasi lövöldözés#lövöldözés#iskolai lövöldözés#gyilkosság

Címlapról ajánljuk