Külföld

Hat évet kért az ügyészség Berlusconira a szexpartik miatt

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 15:57

A volt miniszterelnök a vád szerint lefizette a résztvevőket, hogy hazudjanak a Ruby-ügyről.

Hat év szabadságvesztést kért szerdán a milánói ügyészség Silvio Berlusconira. A volt miniszterelnököt azzal vádolják, hogy lefizette „bunga-bunga” partijainak résztvevőit, hogy hamis vallomást tegyenek a Ruby-ügyben.

2013-ban hét év börtönre ítélték Silvio Berlusconit: a vád szerint fizetett az eset idején 17 éves marokkói táncoslánynak, a Ruby becenevű Karima el-Mahrougnak, hogy lefeküdjön vele. Fellebbezés után azonban ejtették a vádat a politikus ellen: a bíró nem látta bizonyítottnak, hogy Berlusconi tudott volna arról, hogy Ruby kiskorú.

Nagyrészt fiatal nők vannak Berlusconin kívül a vádlottak padján, akiknek az ügyész szerint a médiamogul 2500 eurós havi jövedelmet és lakhatást nyújtott a hallgatásukért cserébe. A volt miniszterelnök ügyvédei szerint ez nem a hallgatás ára volt, hanem kompenzáció a botrány miatt elszenvedett sérelmeikért.

Az AFP hírügynökség emlékeztet, hogy Berlusconi nemrég még államfőként akarta befejezni karrierjét – ehhez képest megint büntetőeljárás zajlik ellene, de a bebörtönzésére a politikus idős kora és a hosszú fellebbezési folyamat miatt kevés valódi esély van. Ősszel várható ítélet a mostani perben.

Nyitókép: Vincenzo Izzo/LightRocket via Getty Images

#Külföld#olaszország#silvio berlusconi#vallomás#per

Címlapról ajánljuk