Külföld

Gyerekként durván bántalmazták iskolatársai a brit oktatási minisztert

rtl.hurtl.hu

2022. május 22. 15:48

Nadhim Zahawi annak kapcsán beszélt erről, hogy nemrég egy 11 éves fiú esett rasszista támadás áldozatául egy iskolában.

Visszataszítónak nevezte az Egyesült Királyság oktatási minisztere azt az iskolai zaklatási esetet, amelyben egy 11 éves fiú elveszítette az egyik ujját – írta a Sky News. Raheem Bailey ujját azért kellett amputálni, mert a hét elején egy dél-walesi iskolában egy csapat gyerek megtámadta őt, majd amikor a kisfiú menekülni próbált, egy kerítésre felmászva megsérült az ujja, amit végül nem lehetett megmenteni.

Nadhim Zahawi miniszter vasárnap elmondta, hogy eltökélt szándéka felszámolni a rasszizmust a brit iskolákban.

Az 54 éves, kurd származású miniszter elárulta, hogy őt magát is zaklatták és bántalmazták, miután gyermekként Irakból az Egyesült Királyságba költözött, és még nem tudott jól angolul.

Egyszer a bántalmazói, az idősebb iskolatársai körbekergették egy parkban, majd egy tóba dobták, és szórakozásból a víz alá nyomták a fejét.

Azt ugyanakkor Zahawi hozzátette, nem tudja, hogy ennek a támadásnak volt-e rasszista eleme. Az viszont biztos, hogy az iskolában pakinak csúfolták, amellyel a pakisztáni származású, de általában minden sötétebb bőrű bevándorlót illettek a rasszista britek. A miniszter emiatt elmagyarázta az őt sértegetőknek, hogy ő valójában kurd, és nem pakisztáni.

Nyitókép: Nadhim Zahawi / Getty Images

#Külföld#rasszizmus#nagy-britannia#miniszter#iskolai zaklatás

Címlapról ajánljuk