Külföld

Zelenszkij felesége, Olena Zelenszka: A mi családunkat is szétszakította a háború

rtl.hurtl.hu

2022. május 22. 10:24

A háború kezdete óta mindössze másodszorra mutatkozott együtt férjével.

Interjút adott Volodimir Zelenszkij hivatalba lépésének harmadik évfordulója alkalmából Olena Zelenszka, az ukrán first lady.  A BBC szerint a háború kezdete óta mindössze másodszor voltak egy helyen láthatóak az évfordulóra készült tévéműsorban.

Zelenszka arról beszélt: senki sem veheti el tőle a férjét, még a háború sem.

Ennek ellenére az invázió kezdete óta ritkán látják egymást biztonsági okok miatt. Ugyanúgy elszakadtak egymástól, ahogy számos ukrán család, és nagyrészt csak telefonon tudják tartani a kapcsolatot, írja a Telex a BBC és a CNN cikkei alapján.

Zelenszka felidézte február 24-ét, az invázió kezdetét is: ekkor hajnalban ébredt fel a kintről hallatszódó zajra. Férje a másik szobában állt, és amikor megkérdezte tőle, mi történt, az elnök csak annyit mondott: „elkezdődött”.

Korábban az rtl.hu arról számolt be: míg az ukrán elnök a harcokra összpontosít, felesége humanitárius ügyekkel és az ukrán gyerekek segítésével foglalkozik. A first lady ekkor arról beszélt: a háború előtt indították el az iskolai étkeztetés reformját, hogy egészségesebb és ízletesebb ételeket kapjanak a gyerekek, most viszont már arról van szó, hogy egyáltalán jusson nekik étel, és nem a gyerekek egészséges életmódjával törődnek, hanem azzal, hogy megmeneküljenek.

A háború legfrissebb fejleményeiről nemrég az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: president.gov.ua

#Külföld#olena zelenszka#zelenszkij#család#háború#interjú#évforduló

Címlapról ajánljuk