Külföld

Time: Zelenszkijt választották az év legbefolyásosabb emberének az olvasók

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 17:03

A közönségszavazáson messze megelőzte a második helyre került Elon Muskot. 

Az amerikai Time magazin olvasói Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt választották a 2022-es év legbefolyásosabb emberekének – közölte lap. Az Ukrajna ellen indított orosz háború alatt az egész világon ismertté vált államfőre több mint 3,3 millióan szavaztak. Ezzel a voksok öt százalékát szerezte meg, amivel az első helyre került a Time százas listáján.

A második helyen Elon Musk amerikai milliárdos végzett, a szavazatok 3,5 százalékával. A világ leggazdagabb emberének számító üzletember, a Tesla és a SpaceX vezetője tavaly az év embere díjat kapta meg a Time magazintól.

A harmadik helyre Boris Johnson brit kormányfő került (3,4%), akit az egészségügyi dolgozók (3,2%), valamint Joe Biden amerikai elnök (3,2%) követ.

A Time magazin száz legbefolyásosabb emberét bemutató százas listáját május 23-án teszi közzé a lap. Hogy azon kik lesznek, azt már a lap szerkesztői döntik el.

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai külügyminiszterrel és védelmi miniszterrel folytatott tárgyaláson, 2022. április 24-én. Fotó:  Ukrainian Presidential Press Office via Getty Images

#Külföld#time#legbefolyásosabb ember#volodimir zelenszkij#elon musk#boris johnson#joe biden

Címlapról ajánljuk