Külföld

Lövöldözés egy templomban, az idős hívők teperték le a támadót

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 6:50

Az eset egy nappal azután történt, hogy a New York állambeli Buffalóban egy 18 éves férfi 10 embert lőtt le egy szupermarketben.

Egy ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, amikor egy fegyveres rontott be egy dél-kaliforniai templomba az Egyesült Államokban – írta meg az AP hírügynökség. Mintegy 30-40 ember lehetett bent, akik éppen az istentisztelet utáni ebédre készültek.

A lövöldözés gyanúsítottját, egy hatvanas éveiben járó ázsiai férfit őrizetbe vették. A helyszínen két lőfegyvert találtak a rendőrök. Hogy pontosan mi volt a támadó indítéka, egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy nem volt helyi.

Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, a fegyverest már megkötözve találták, a gyülekezet tagjainak ugyanis sikerült őt letepernie.

A templomba járók kivételes hősiességről és bátorságról tettek tanúbizonyságot, amikor közbeléptek. Kétségtelenül további sérüléseket és haláleseteket előztek meg

– mondta a helyi seriff helyettese.

A támadás helyszíne Laguna Woods volt, ami eredetileg egy időseknek szánt lakóközösség volt, később azonban várossá fejlődött. Ennek ellenére a 18 ezer fős település lakóinak 80 százaléka még most is legalább 65 éves.

Az incidens egy olyan területen történt, ahol számos imaház található, köztük katolikus, lutheránus és metodista templomok, valamint egy zsinagóga. A helyszínen az FBI is megjelent, mivel a lövöldözés előtt egy nappal a New York állambeli Buffalóban egy 18 éves férfi 10 embert lőtt le egy szupermarketben. Arról, hogy a két eset között lenne összefüggés, egyelőre nem érkeztek jelentések.

Nyitókép: Allen J. Schaben / Los Angeles Times via Getty Images

#Külföld#lövöldözés#egyesült államok#templom#hívők

Címlapról ajánljuk