Külföld

Kádba fulladt egy 9 hónapos gyerek, miközben anyja elájult a covid-oltás után

rtl.hurtl.hu

2022. május 15. 9:21

A brit nő utolsó emléke, hogy ki akarja venni a kislányát a vízből. Férje bukkant rájuk. 

Alig nyolc centiméteres vízbe fulladt bele egy kilenc hónapos kislány az Egyesült Királyságban, miközben anyja elájult – jelentette a helyi sajtó. Az ájulásban feltételezhetően szerepet játszhatott az egy nappal korábban megkapott koronavírus elleni oltása is – derült ki a kislány halála kapcsán tartott bírósági meghallgatáson.

Louise Atkinson ügyvédnő a bíróság előtt elmondta, az utolsó dolog, amire emlékszik, hogy behajol a kádba, hogy kivegye onnan a nyolc centiméteres vízben ülő, Ellie nevű kislányát.

Elkezdtem kiemelni, és másra nem emlékszem. A következő dolog, amire emlékszem, hogy James kiabál, és felemel engem.

Az ájult nőre és a kádban arccal előre, a vízben fekvő gyermekre a nő férje talált rá, miután hazaérkezett a fogorvostól. A férfi a bíróságon elmondta, hogy amikor hazaért, a fürdőszobaajtót csukva találta, ami szokatlan volt, és hiába próbálta kinyitni, nem tudta. Ekkor erősen meglökte az ajtót, és ekkor látta meg feleségét a padlón és gyermekét a kádban.

A férfi azonnal kiemelte a gyereket a kádból, és megkezdte újraélesztését, miközben a mentőket hívta. A kislányt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. A szakvélemény szerint a gyerek halálát fulladás okozta.

A rendőrségi nyomozás eredménye szerint tragikus baleset történt, amihez egyebek mellett hozzájárulhatott az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni oltás is.

A bíróságon elhangzott, hogy a koraszülött kislánynak szív- és evésproblémái voltak, és két nappal halála után hajtottak volna végre rajta egy szívműtétet. Édesanyja a megelőző napokban az ezzel járó stressz miatt nem tudott rendesen enni, és nem aludt eleget.

Az angliai közegészségügyi hivatal az eset után csak annyit közölt, hogy az „álmosság” nem számít elterjedt mellékhatásnak. Az anyuka a bíróság előtt kijelentette, hogy „visszatekintve furcsán éreztem magam” az oltás megkapása után.

A nő elmondta, hogy a második oltás után is volt egy ájulása, amikor meglátogatta kislánya sírját. Az esetet kivizsgálták, de közlése szerint senki sem tudott egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy miért vesztette el az eszméletét, de arra a következtetésre jutottak, hogy az oltásra adott reakció is hozzájárulhatott az ájuláshoz.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Catherine Falls Commercial / GettyImages

#Külföld#fulladás#kád#egyesült királyság#kisbaba#oltás

Címlapról ajánljuk