Külföld

Jill Bidentől nem adományt és nem is fegyvert kért az ukrán first lady

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 20:05

Olena Zelenszka arról beszélt az amerikai elnök feleségének, hogy sok gyerek is végignézte, ahogy embereket lőnek agyon, és felgyújtják az otthonaikat.

 „Amit az ukrán anyák tanítottak nekem erről a háborúról” – ezzel a címmel jelent meg Jill Biden cikke a CNN honlapján. Az amerikai elnök felesége a napokban Romániába, Szlovákiába és az ukrajnai Ungvárra is ellátogatott, mások mellett ukrán menekült anyákkal találkozott az ukrajnai anyák napja alkalmából.

Nem lehet elmenni egy háborús zónába, majd visszatérni onnan anélkül, hogy megváltoznánk

– kezdi cikkét a first lady. Arról ír, hogy az anyáknak, akikkel találkozott, kiült a szomorúság az arcukra, és hiányzott a nevetés, ami „közös nyelv a nők között”. A határőrök is megrázó történeteket meséltek neki a Szlovákiába érkező menekültekről, és azt mondták, hogy ezekre az élményekre nem voltak felkészülve.

Jill Biden találkozott Olena Zelenszkával, az ukrán elnök feleségével is, aki nem ennivalót, ruhát vagy fegyvereket kért tőle, hanem azt, hogy segítsen lelki egészségügyi ellátáshoz juttatni azokat, akik „Vlagyimir Putyin értelmetlen és brutális háborújának” a hatásaitól szenvednek. Olena Zelenszka megerőszakolt nőkről és gyerekekről beszélt az amerikai first ladynek, és arról is, hogy sok gyerek látta, ahogy embereket lőnek agyon, és felgyújtják az otthonaikat.

Putyin úr, kérem, fejezze be ezt az értelmetlen és brutális háborút

– zárja az írást Jill Biden.

Nyitókép: Jill Biden és Olena Zelenszka anyák napi ajándékokat hajtogat gyerekekkel egy ungvári iskolában, ahol menekülteket szállásoltak el – Fotó: MTI/AP Pool/Susan Walsh

#Külföld#jill biden#olena zelenszka#ukrajna#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk