Külföld

Irodalmi hírességgé vált francia süteménnyel ölhettek meg egy idős özvegyet

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 21:36

Egy tűzoltó életjáradékot fizetett az idősotthonban élő francia nőnek a háza fejében. Ő volt az idős hölgy utolsó látogatója, és madeleine-t vitt neki ajándékba.

A hagyományos francia madeleine sütemény vált a főszereplőjévé egy gyilkossági pernek Franciaországban – írta a Guardian. A madeleine-t Marcel Proust francia regényíró tette világhírűvé, mert a sütemény indította be a főszereplő emlékfolyamát Az eltűnt idő nyomában című regényben.

Egy férfit most azzal vádolnak, hogy egy ilyen süteménnyel akart megölni egy idős özvegyet.

A 92 éves Yvette B.-t 2019 májusában holtan találták egy tours-i idősotthon Alzheimer-kórral foglalkozó részlegének egyik ágyában, a szájában madeleine-morzsákkal. Kevesebb mint egy órával azelőtt viszont látogatója volt.

Alain J. pedig egy csomag szupermarketben kapható madeleine-t hozott neki. A személyzet szerint gyanúsnak találták, hogy a férfi bezárta Yvette szobájának ajtaját, amikor nála járt.

A bíróság azt fogja vizsgálni, hogy a süteményt használták-e a nő megfullasztásához. Yvette-nek, aki 5 éve volt az idősek otthonának lakója, az étkezéshez mindig segítségre volt szüksége, az ételét általában apró darabokra vágva kapta.

A vádak szerint Alain J. előzőleg megszerezte a nő tulajdonát képező házat, és havonta életjáradéki összeget fizetett neki egy olyan szerződés alapján, amely szerint a nő haláláig nem adhatta el az ingatlant. A 63 éves férfi, aki korábban tűzoltó volt, tagadta a vádakat.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#sütemény#gyilkosság

Címlapról ajánljuk