Külföld

Hiperszonikus rakétával lőttek az oroszok két szállodára Odesszában

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 9:43

Azt nem tudni, miért céloztak ezekre az épületekre és az sem ismert, hogy kik szálltak meg bennük. Egy szintén a városban található bevásárlóközpontot hét rakéta talált el. 

Egy bevásárlóközpontot és két szállodát találtak el azok a rakéták, amelyeket az orosz hadsereg lőtt ki a dél-ukrajnai Odesszára – írta a CNN

A csatorna portálja szerint a szállodákat három Kinzhal típusú rakétával – Oroszország új hiperszonikus rakétáival – célozták meg, a légicsapást pedig egy repülőgépről indították. 

Szergej Bratchuk, az odeszai regionális katonai közigazgatás szóvivője azt mondta, két ember került kórházba a rakétacsapás miatt. 

Azt nem tudni, hogy a két szállodát miért vették célba, illetve az sem ismert, hogy kik szállhattak meg bennük. 

Az ukrán fegyveres erők déli hadműveleti parancsnoksága szerint egy bevásárlóközpontot is célba vettek az oroszok, az épületet hét rakéta találta el. Öt ember megsebesült, egy ember pedig meghalt a légicsapásban.

Nyitókép: Orosz rakétatámadásokban rommá vált Grande Pettine szálloda maradványai a Fekete-tenger partján fekvő Odessza kikötővárosban – Fotó: Maksz Pszibisevszkij/MTI/AP

 

#Külföld#odessza#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#rakéta

Címlapról ajánljuk