Külföld

Egy búvár holttestét, mellette 50 kilogramm kokaint találtak Ausztráliában

Dévai LászlóDévai László

2022. május 10. 17:29

A hatóságok egyelőre nem biztosak benne, hogy a kokain és a holttest között van összefüggés, de nagyon valószínűnek tartják.

Az ausztráliai Newcastle közelében a Hunter folyó partjához riasztották a mentőket egy magatehetetlenül fekvő búvár miatt – írja a BBC. A férfi életét nem lehetett már megmenteni, a helyszínen meghalt. Az ügyet bonyolítja, hogy a búvár mellett 50 kilogramm kokaint találtak, ami miatt nyomozást indított a rendőrség. Helyi források szerint a férfi nem ausztrál állampolgár, de hogy pontosan ki az áldozat, egyelőre nem tudják.

A kokain értéke 20 millió ausztrál dollár, vagyis nagyjából 5 milliárd forint. A kokain téglaként hevert a holttest mellett, a kábítószer gondosan be volt csomagolva. A halál okát nem közölték.

A hatóságok egyelőre nem biztosak benne, hogy a kokain és a holttest között van összefüggés, de nagyon valószínűnek tartják. Robert Critchlow új-dél-walesi rendőrfelügyelő elmondta, hogy az áldozat csúcskategóriás búvárruhát viselt, még olyan légzőkészüléke is volt, ami nem bocsát ki buborékokat.

A halálesettől nem messze két külföldi azonosítóval rendelkező hajót is láttak. A hatóságok azt feltételezik, hogy a búvár valamilyen akciónak lehetett a tagja és mikor baj történt, a társai hagyták meghalni. A rendőrség átkutatta az egyik hajót, azt azonban nem közölték, hogy találtak-e rajta valamit. 

Nyitókép: NSW Police Force / Facebook

#Külföld#ausztrália#kokain#búvár#halál#holttest

Címlapról ajánljuk