Külföld

44 halott civil került elő a romok alól egy oroszok által elfoglalt városban

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 18:13

Az ukránok szerint az épületet teljesen lerombolták a megszállók.

44 civil holtteste került elő Iziumban egy lerombolt lakóház alól, írja a CNN a harkivi ukrán katonai hatóságra hivatkozva. Az ukrán fél szerint az épületet „az épületet teljesen lerombolták a megszállók”, de egyelőre nem tudni, mikor.

Az oroszok két hónapja foglalták el a várost. Előtte komoly harcok folytak itt, és folyamatosan bombáztak az inváziós erők. Az ukrán hatóság szerint a holttesteket helyi civilek fedezték fel, akik aztán kapcsolatba léptek velük.

Nem tiszta, hogy az orosz katonák engedélyezték-e a holttestek elszállítását. A városból összesen 1700-an menekültek el, amikor humanitárius folyosót nyitottak, de mióta ez lezárult a helyiek nem hagyhatják el azt.

A Fókusz nemrég arról tudósított: az egész világ kíváncsian várta, hogy Putyin milyen fontos bejelentés tesz május 9-én, de ez elmaradt. Ennek az is lehet az oka, hogy az orosz hadműveleti sikerek meg sem közelítik azt, amit vártak. Putyin így most nem beszélt sem hadüzenetről, sem a háború kiterjesztéséről, vagy a tartalékosok mozgósításról, pedig többen erre számítottak.

Nyitókép: Satellite image (c) 2022 Maxar Technologies.

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#civil#halott#ukrajna#invázió

Címlapról ajánljuk