Külföld

Villámtól robbant fel egy vécé

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 12:44

Darabjaira hullott szét, a plafonon égésnyomok voltak. 

A tűzoltók nem hittek a szemüknek, amikor egy kisebb tűzhöz vonultak ki az amerikai Oklahoma államban található Okmulgee város egyik társasházához egy vihar után. A ház egyik üresen álló lakásában ugyanis egy szétrobbant vécét találtak, amit az épületbe becsapó villám robbantott fel – írta a helyi sajtó.

Amikor a tűzoltók beléptek a lakásba, egy füstölgő szagelvezető nyílás fogadta őket, valamint egy darabjaira hullott és fekete égésnyomokkal tarkított vécékagyló. Rocky Morrow tűzoltóhadnagy a Fox Weather amerikai tévécsatornának elmondta:

19 éve dolgozom tűzoltóként, de még soha nem láttam ehhez foghatót.

 

A tűzoltóság szerint a villám az épület tetejébe csapott bele, és onnan a fémből készült szellőztetőcsövön keresztül jutott be a fürdőszobába, ahol a vízzel teli vécécsészébe csapott, felrobbantva azt. A tűzoltóknak egy kisebb tüzet kellett eloltaniuk a szigetelésben, valamint a padláson egy megpörkölődött gerendát találtak – mondta el a Fox televíziónak Dewayne Hurt tűzoltóparancsnok.

Az esetben senki sem sérült meg: az érintett lakásban az eset idején nem lakott senki. A beszámolók szerint másnap költöztek volna be az új lakók.

Hasonló eset fordult elő 2019-ben Floridában. Akkor egy a pöcegödröt talált el a villám egy házaspár házában, begyújtva az ott, valamint a csövekben megrekedt metángázt, és az okozta a vécé felrobbanását.

Nyitókép: A villámtól felrobbant vécécsésze. Fotó:Okmulgee Fire Department

#Külföld#villám#villámcsapás#vécé#robbanás#egyesült államok#oklahoma

Címlapról ajánljuk