Külföld

Putyin gyanúsan domborodó kabátban vett részt a moszkvai parádén

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 9. 12:13

Nem kizárt, hogy egész testet védő golyóálló öltözet volt alatta.

Aki nézte a moszkvai győzelmi napi parádé közvetítését, felfigyelhetett arra, hogy az orosz elnök egy feltűnően nagy, már-már ormótlan fekete kabátban vett részt a díszszemlén.

Vlagyimir Putyin a parádé kezdetekor még öltönyben fogadta Szergej Sojgu védelmi miniszter tisztelgését. A vaskos kabát akkor került az orosz elnökre, amikor beszéde elmondása után lesétált a VIP-pódiumról, hogy elsétáljon az ünneplő tömeg előtt, és közelről vegye szemügyre a Vörös téren masírozó alakulatokat.

Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

A felvételeket visszanézve elég szembetűnő, hogy Putyin milyen nehezen, kissé előredőlve mozog a combközépig érő kabátban, aminek viselését a május eleji enyhe időjárás kevéssé indokolja. Körülbelül tíz fok, enyhe szellő és napsütés volt hétfő délelőtt Moszkvában. Az is jól látható, hogy pódiumon helyet foglaló Putyin nem tud elég kényelmesen mozogni a fekete ruhadarabban:


Az utóbbi években gyakran felvetődött annak gyanúja, hogy az orosz elnök a nyilvános szereplések alkalmával golyóálló öltözetet visel. Legutóbb márciusban volt szóbeszéd tárgya, hogy a moszkvai Luzsnyiki stadionban elmondott beszédekor, a 4,5 millió forintos steppelt tollkabát alatt valószínűleg golyóálló mellényt viselt, azért tűnt annyira kövérnek benne.

Nyitókép: Putyin elnök a Vörös téren sétál 2022. május 9-én, a győzelem napi parádén – Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#vlagyimir putyin#moszkva#győzelem napja#parádé#golyóálló mellény#ma

Címlapról ajánljuk