Külföld

Elítéltek egy német nőt, mert kilyukasztotta partnere óvszerét

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 9:49

Történelmi ítélet született. 

Bűnösnek találtak szexuális támadás vádjában egy 39 éves nőt, mert szex előtt kilyukasztotta partnere gumióvszerét, hogy teherbe essen tőle – írta a német sajtó. A nőt fél évig tartó felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az ügyében eljáró bíró, aki „történelmi” ítéletként jellemezte az esetet.

A Deutsche Welle német állami hírtelevízió beszámolója szerint a nő 2021-ben ismerkedett meg 42 éves áldozatával az interneten, és utána szexuális kapcsolat volt köztük. Eleinte mindketten csak a szex miatt voltak együtt, de a nő egy idő után beleszeretett a férfiba, aki viszont nem akart komoly kapcsolatot vele.

A nő ekkor kezdte el kiszúrni a férfi óvszereit, abban reménykedve, hogy teherbe esik, és akkor megszerzi magának a férfit. Terve azonban kudarcba fulladt, mert nem lett terhes. Ennek ellenére egy üzenetben azt mondta partnerének, hogy teherbe esett, és még azt is elmondta, hogy kiszúrta az óvszereit.

A férfi ekkor feljelentést tett ellene, és a nő beismerte, hogy manipulálni akarta a férfit. A hatóságok azonban jogi problémával szembesültek: az ügyészség és a bíróság is úgy gondolta, hogy bűncselekmény történt, de abban már nem voltak biztosak, hogy pontosan milyen törvényt sértett meg a nő az óvszer kiszúrásával.

Eleinte nemi erőszakként vizsgálták az esetet, majd az ügyben eljáró bíró végül arra jutott, hogy szexuális támadás lesz a megfelelő vád. Az óvszer kiszúrását ugyanis azonosnak értékelte azzal, amikor egy férfi szex közben a nő tudta nélkül leveszi az óvszert – ami ugyancsak szexuális támadásnak minősül.

Astrid Salewski bírónő közölte, hogy a törvény a „fordított esetre is érvényes”, mert „az óvszert a férfi tudta és beleegyezése nélkül tette használhatatlanná”.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Boy_Anupong / GettyImages

#Külföld#óvszer#szexuális támadás#németország#lyuk

Címlapról ajánljuk