Külföld

Nem vagyok meleg címmel indult valóságshow Oroszországban, Putyin egyik homofób képviselője vezeti a műsort

rtl.hurtl.hu

2022. május 8. 9:52

A játékosok egy vidéki házba költözve töltik mindennapjaikat és minden rész végén megszavazzák, hogy szerintük ki a meleg közülük.

Vitalij Milonov, az oroszországi homofób törvény megalkotója lett a műsorvezetője az I'm Not Gay, azaz a Nem vagyok meleg című új valóságshownak – írta a Vice

A műsorban nyolc férfi verseng pénzért, valamint azért, hogy kiderítsék: melyikük meleg titokban.

A játékosok egy vidéki házba költözve töltik mindennapjaikat és minden rész végén megszavazzák, hogy szerintük ki a meleg közülük. Ha eltalálják 2 millió rubelt (nagyjából 10 millió forintot) osztanak szét egymás között, ha viszont a műsor végéig észrevétlen marad a meleg férfi, akkor ő nyeri meg ezt az összeget. 

Vitalij Milonov orosz képviselő – Fotó: Getty Images

A műsor részeként a játékosok öltáncokat kapnak férfiaktól és nőktől, de az egyik feladat során azt kell megállapítaniuk egy lyukon átnyúlva, hogy a túloldalon lévő ember férfi vagy nő. 

A műsorvezető Vitalij Milonov, aki a 2013-ban elfogadott melegellenes propaganda törvény szerzője volt. Ez a jogszabály a magyarországihoz hasonlóan megtiltotta a homoszexualitás „támogatását” a kiskorúak körében Oroszországban. Az Emberi Jogok Európai Bírósága a törvény életbelépése óta kimondta, hogy a szabályozás diszkriminatív. 

Vitalij Milonov egyébként 2021-ben megrovást kapott az orosz Emberi Jogi Tanácstól, mert a melegek sterilizálására szólított fel.

A Levada Center felmérése szerint csaknem minden ötödik orosz úgy gondolja, hogy a meleg férfiakat és leszbikusokat ki kell zárni a társadalomból.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#homofób#oroszország#tévéműsor

Címlapról ajánljuk