Külföld

A first lady szolgált fel vacsorát a Romániában állomásozó amerikai katonáknak

rtl.hurtl.hu

2022. május 7. 16:22

Jill Biden ketchupot is vitt, mert úgy hallotta, kifogyóban van.

Pénteken megérkezett Romániába Jill Biden, az amerikai elnök felesége, aki négynapos látogatáson vesz részt. A first lady a Konstanca közelében lévő Mihail Kogălniceanu Nemzetközi Repülőtérre érkezett, és a helyi katonai bázison ételt szolgált fel az amerikai katonáknak – írja a The Hill.

A tudósítás szerint Jill Biden két flakon ketchuppal érkezett a kantinba, miután hivatalának tudomására jutott, hogy a bázison kifogyóban van a szósz. Makarónit, sajtot és krumplit szolgált fel a katonáknak, és több asztalnál is üdvözölte a vacsorázókat.

Szombaton már az Egyesült Államok bukaresti követségén mondott köszönetet a román kormánynak és a segélyszervezeteknek a szomszédos Ukrajnából elmenekült embereknek nyújtott segítségért – írta a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (RFE/RL). „A román nép csodálatos, hogy otthonaikban fogadták a menekülteket, ételt, ruhát, szállást és a szívüket adták nekik” – mondta.

Jill Biden vasárnap a szlovák-ukrán határra utazik, ahol menekültekkel találkozik, hétfőn pedig Zuzana Čaputová szlovák elnökkel lesz találkozója a hazatérése előtt.

Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh

#Külföld#jill biden#románia#szlovákia#first lady#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk