Külföld

Agyonlőtte a betörőt egy texasi anyuka, nem emelnek vádat ellene

rtl.hurtl.hu

2022. május 3. 11:50

A helyi törvények értelmében ezt nyugodtan megtehette. 

Nem indítanak eljárást a texasi hatóságok egy harmincas éveiben járó nő ellen, miután megölt egy embert, aki betört a házába – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a nő egyedül volt otthon három gyermekével a San Antonio városában található házában, amikor április 28-án, csütörtökön, helyi idő szerint este tíz óra körül egy férfi egy hátsó bejáraton keresztül betört az épületbe.

A rendőrség közlés szerint a nő kétszer mellkason lőtte a férfit, akit a kiérkező rendőrök a kertben, egy székben ülve találtak meg. A 41 éves Roman Rodriguezt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét: még a mentőautóban belehalt sebesüléseibe.

Az esetben senki más nem sérült meg. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő ellen nem emelnek vádat a helyi hatóságok, mert a texasi törvények értelmében teljesen törvényesen ölte meg a házába betörő férfit. Az úgynevezett „kastély elv” értelmében jogosan lehet halálos erőt használni bárki ellen, aki törvénytelenül és erőszakosan megy be valaki más otthonába, járművébe vagy munkahelyére.

Nyitókép: KSAT

#Külföld#betörő#önvédelem#lövés#gyilkosság#emberölés#texas#egyesült államok

Címlapról ajánljuk