Külföld

Összejött a saját húgával, négy gyerekük született, most azt akarja, hogy legális legyen a vérfertőzés

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 20:18

A német pár négy gyereke közül kettő fogyatékossággal küzd.

Legálissá akarja tenni a vérfertőzést az a német férfi, aki 2001 óta párkapcsolatban él a saját húgával. A 44 éves lipcsei Patrick Stuebinget gyerekként örökbefogadták, így vér szerinti családját csak később, felnőttkorában ismerte meg.

Az ismerkedés olyan „jól” sikerült, hogy egymásba szerettek saját húgával, Susan Karolewskivel.

A párnak 2001 és 2005 között négy gyereke született, írja a Daily Mail. Köztük ketten fogyatékossággal küzdenek.

Stuebing korábban azt mondta a családi helyzetéről: „nem érzünk bűntudatot amiatt, ami köztünk történt. Azt akarjuk, hogy helyezzék hatályon kívül a vérfertőzést tiltó törvényt.”

Korábban a pár bíróság előtt is állt, ahol kiderült: kapcsolatuk kezdete óta alig védekeztek szex közben. Első gyerekük, Erik ma már húsz éves, de még mindig alig bír járni, vagy beszélni. A 2003-ban született Sarah hasonló fogyatékossággal küzd. A szülők úgy vélik: ez puszta véletlen, és semmi köze ahhoz, hogy szüleik testvérek.

Amikor összejöttek, a nő még csak 15 éves volt, míg a férfi már húszas éveiben járt. 2002-ben ítélték el őket először vérfertőzésért.

2012-ben az Emberi Jogi Bírósághoz fordultak azért, hogy legálisan élhessenek együtt, de ők úgy ítélték, hogy Németországnak joga van betiltani a vérfertőzést. 2014-ben a Német Etikai Tanács már az ő javukra szavazott.

A vérfertőzésről született tanulmányok szerint a testvérektől származó gyerekek esetében 20-36 százalék az esély a halva szülésre, vagy a fogyatékosságra.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#vérfertőzés#törvény#fogyatékos#gyerek#német#lipcse

Címlapról ajánljuk