Külföld

Hihetetlen felvételek a kansasi tornádóról

rtl.hurtl.hu

2022. május 1. 8:15

Kész csoda, hogy senki sem halt meg. 

Legalább négy ember megsérült, és nagyjából ezer épület rongálódott meg az amerikai Kansas államban, ahol helyi idő szerint péntek este egy nagyobb és egy kisebb tornádó söpört végig – jelentette a helyi sajtó. Az érintett területeken több mint húszezer otthon és üzlet maradt áram nélkül

A legnagyobb pusztítás Andover városában volt, ahol Chad Russel tűzoltókapitány elmondása szerint több házat teljesen megsemmisített a hármas erősségű, több mint háromszáz kilométer per órás szeleket kavaró tornádó, ami több mint húsz percen át pusztított a területen. Voltak épületek, amiknek csak az alapja maradt meg – közölte Russel.

A tornádról több videófelvétel is készült. Reed Timmer viharvadász a YouTube-oldalán osztott meg egy drónnal készült felvételt, amin látni, ahogy a tornádó földet ér, és több házat is magába szippant, letépve a tetőszerkezeteket.


Egy másik felvételt a tornádó közvetlen közeléből készítettek. 


A helyszínen készült felvételeken látni, hogy a tornádó autókat is felkapott, és elrepített. A YMCA ifjúsági szervezet andoveri központjánál a tornádó elvonulás után készült felvételen több autó roncsait is látni lehet. A járműveket a tornádó látszólag az épülethez vágta. 


Egy másik videón megsemmisített lakóházakat lehet látni, néhányhoz autókat vágott a tornádó. 


Az AccuWeather amerikai meteorológiai oldal a Twitte-oldalán tett közzé összeállítást a tornádóról készült videókból. 


Nyitókép: YouTube/ReedTimmer

#Külföld#tornádó#kansas#Videó

Címlapról ajánljuk