Külföld

Videón, ahogyan Angelina Jolie-t egy bunkerbe menekítik Ukrajnában

rtl.hurtl.hu

2022. május 1. 9:55

A megszálló oroszok bombázásától tartottak, ezért légiriadó volt a városban.

Egy videó kezdett terjedni a Telegramon, amin az látható, ahogy az Ukrajnában tartózkodó Angelina Jolie-t és kíséretét egy közelgő rakétatámadástól tartva biztonságos helyre menekítik. A felvételen az is hallható, ahogyan egy női hang arra kéri az őket filmezőt, hogy hagyja abba. Ez nem a filmsztár volt, akit láthatóan annyira nem viseltek meg az események, maradt ideje integetni a kamerának, és amikor megkérdezték tőle, hogy fél-e, azt mondta, hogy nem, jól van.


Angelina Jolie évek óta az ENSZ menekültügyi különmegbízottjaként dolgozik, és ebben a tisztségében érkezett most is Ukrajnába.

Makszim Kozickij, Lviv regionális kormányzója elmondta, hogy Jolie azért jött, hogy beszélgessen a Lvivbe menekült emberekkel, köztük olyan gyerekekkel, akiket az április elején a kramatorszki vasútállomást ért orosz rakétacsapás alatt szerzett sérüléseik miatt kezelnek a városban.

A filmsztár egy bentlakásos iskolát is meglátogatott, beszélgetett a diákokkal és fényképeket készített velük, és megígérte nekik, hogy újra eljön hozzájuk.

Nyitókép: Demetrius Freeman / The Washington Post via Getty Images

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#angelina jolie#lviv#légiriadó

Címlapról ajánljuk