Külföld

Megszólalt a brit képviselő, aki pornót nézett a telefonján az ülésteremben

rtl.hurtl.hu

2022. április 30. 14:01

Neil Parish frakcióvezető elmondta, hogyan kerülhettek intim képsorok a telefonjának kijelzőjére. 

Nyilvánosságra hozták annak a brit politikusnak a nevét, aki az alsóházban nézett pornót: a 65 éves, egykori EP-képviselő Neil Parish konzervatív politikus telefonján jelentek meg az intim képsorok. A BBC cikke szerint  Parisht átmenetileg felmentették frakcióvezetői pozíciójából és vizsgálat indult ellene.

A politikus szerint véletlenül nyithatott meg illetlen tartalmat a telefonján. Parish az eset után sem volt hajlandó lemondani képviselői tisztségéről, illetve a környezetvédelmi bizottság elnöki posztjáról sem a vizsgálat lezárultáig. Korábban két kolléganője azt állította, hogy látták, ahogyan egy képviselőtársuk felnőtt tartalmakat nézeget, miközben a közelükben ül. A képviselő nevét azonban csak később hozták nyilvánosságra. Az ügy akkora hullámokat vetett, hogy Boris Johnson miniszterelnök is megszólalt: elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárki ilyesmit csináljon a munkahelyén. „Ugyanez lenne a helyzet bármilyen más munkahelyen esetében is” – tette hozzá.

A BBC kérdésére Neil Parish azt mondta: teljes mértékben együttműködik a vizsgálatban, és megvárja annak eredményét, mielőtt kommentálná az esetet. „Persze, hogy kínos” – mondta. 

És ez kínos a feleségem és a családom számára is, és  jelenleg ez a fő gondom. Van egy nagyon támogató feleségem, köszönöm neki.

Arra a kérdésre, hogy tévedésből nyitotta-e meg valamit a telefonján, Parish azt mondta: ez történt, de meg kell várni a vizsgálat eredményét. Hozzátette: lemond, ha a vizsgálat bűnösnek találja, egyébként pedig megérti, milyen felháborodást okozhatott az ügy, emiatt pedig elnézést kért.

Nyitókép: Neil Parish / Facebook

 

#Külföld#pornó#parlament#neil parish

Címlapról ajánljuk