Külföld

Vérfagyasztó videókon a Kijevre lőtt orosz rakéták becsapódása

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 29. 8:56

Egy biztonsági kamera felvételén két robbanás is látható, hallható. A közelben haladó autósok élete egy hajszálon múlt.

Csütörtökön több rakétát is kilőttek az oroszok Ukrajna fővárosára. Az orosz rakéták akkor vették célba Kijevet, amikor az ENSZ főtitkára, António Guterres is ott tartózkodott. Az ENSZ-főtitkár egy órával korábban tartott sajtótájékoztatót Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Két rakéta Kijev belvárosa közelében, a Sevcsenko negyed egyik lakóövezetében, egymáshoz közel csapódott be. A TPYXA ukrán híroldal több videót is közzétett Twitteren a támadásról. A Kijevi Mozgalom Telegram-csatornáról átvett felvétel távolabbról mutatja a második rakéta robbanását:


Egy másik felvételt térfigyelő kamera rögzített, és mindkét egymáshoz közeli robbanás látható és hallható rajta. Az első rakéta egy ház oldalába csapódott, és egy arra haladó autót is lángba borított. Egy másik autós a robbanást látva azonnal tolatni kezdett, és ez mentette meg az életét: pár másodperccel később a második rakéta pont oda csapódott be, ahol korábban az autó volt.


Egy harmadik felvételen az első rakéta becsapódása utáni pillanatok láthatók, a romba dőlt, lángoló kijevi lakóépületekkel:


Halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, a Nexta értesülései szerint a támadásban tíz kijevi sérült meg, a mentőcsapatok még túlélők után kutatnak a romok között.

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#kijev#rakétatámadás

Címlapról ajánljuk