Külföld

Rakétákkal lőtték Kijevet, miközben a városban tartózkodik az ENSZ főtitkára

Dévai LászlóDévai László

2022. április 28. 20:31

A két rakéta közül egyet leszedett az ukrán légvédelem.

Vitalij Klicsko a város polgármestere a Telegramon jelentette be, hogy két rakétát lőttek ki Kijevre – írja a 444.hu. A hatóságok szerint a két rakéta közül az egyiket hatástalanította a légvédelem, a másik pedig becsapódott a városközpont közelében. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy a támadás járt-e halálos áldozattal.

A BBC emlékeztet, hogy akkor vették célba az ukrán fővárost, amikor az ENSZ főtitkára, António Guterres is Kijevben tartózkodik.

Az orosz külügyminiszter szóvivője, Maria Zakharova épp ma közölte, hogy Oroszország nem fogja tétlenül nézni, hogy a Nyugat arra bátorítja az Ukránokat, hogy támadásokat hajtsanak végre Oroszország területén.

Mikhajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint António Guterres pár napja még a Kremlben tárgyalt, ma pedig már rakéták repkednek a feje fölött. Podoljak szerint az oroszok így küldenek képeslapot Moszkvából. Guterres egyébként korábban többször is hangsúlyozta, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja megsértette az ENSZ alapokmányát

Frissítés

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a sajtóval közölte: legkevesebb három ember sérült meg a támadásban, halálos áldozatról egyelőre nem tudnak. Szvetlana Vodolaga, az ukrán állami mentőszolgálat sajtótikára elmondta, hogy a rakéta egy épületet találta egy lakóház közelében Sevcsenko városrészben.

Nyitókép: John Moore / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#antónio guterres#ensz

Címlapról ajánljuk