Külföld

Navalnij tanácsadója szerint akár ezeket az országokat is megtámadhatja Putyin

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 7:20

Vlagyimir Asurkov szerint valószínűleg ki fogja terjeszteni Putyin a háborút, ha tudja.

„Az asztalon van” Georgia (Grúzia) és Moldova inváziója is Putyinnál, mondta Vlagyimir Asurkov, a bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij közeli tanácsadója az Insidernek.

Arról beszélt: „Ukrajna teljes körű inváziója sokként ért. Nem gondoltam volna, hogy lehetséges, de két hónapja megtörtént. Ha arra gondolok, hogy Putyin vajon képes-e továbbvinni a támadásokat a Dnyeszteren túlra és Moldovába… ha tudja, akkor valószínűleg meg is fogja tenni.”

A lap emlékeztet: a héten eddig megmagyarázatlan robbanásokat lehetett hallani a Dnyeszteren túli, oroszbarát szeparatisták által vezetett területről, ahol jelenleg 1500 orosz katona állomásozik. A Transznitria nevű terület névleg Moldova része, de gyakorlatban Moszkva irányítása alatt áll.

A térség posztszovjet államainak helyzetéről, és Oroszországhoz való viszonyukról korábban a Fókusz készített riportot:

Vlagyimir Putyin is nyíltan ellenségként tekint Alekszej Navalnijra. Az orosz ellenzéki politikus megmérgezése a központi téma a róla készült különleges dokumentumfilmben, amivel nemrég a Fókusz is foglalkozott. És ebben nem csupán politikusként, hanem családapaként is láthatjuk, amiről felesége és lánya is mesél.

Nyitókép: Matthias Schumann / Getty Images

#Külföld#putyin#invázió#oroszország#moldova#georgia#grúzia#navalnij

Címlapról ajánljuk