Külföld

Meghalt egy kisfiú, akit apja „élő pajzsként” használt egy drogügylet alatt

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 13:37

A fiú még egyéves sem volt, amikor apja magával vitte drogot venni. A gyereket a fején, hátán és mellkasán érte lövés, de apja nem vitte azonnal kórházba. 

Meghalt egy amerikai kisfiú, aki mindössze 11 hónapos volt, amikor apja az ügyészség jellemzése szerint „élő pajzsként használta” egy 2019-es drogügyletben, ami közben a gyereket négy lövés érte – jelentette a helyi sajtó. 

A Yaseem Jenkins halálát bejelentő philadelhiai kerületi ügyész közlése szerint a háromévesen elhunyt fiú halálát szinte biztosan a lövöldözésben elszenvedett sérülések okozták, de erről még nincsen hivatalos orvosi vélemény. Larry Krasner egy sajtótájékoztatón kijelentette:

Még várunk az igazságügyi orvosszakértő jelentésére a halál okáról, de okunk van azt hinni, hogy az eredeti sérülések okozták a halálát.

A helyi hatóságok akkori közlése szerint a 11 hónapos babát azért vitte magával apja, Nafes Monroe a drogügyeltre, hogy saját biztonságát garantálja. 

A férfi az ügyészség közlése szerint hamis pénzzel fizetett a kábítószerért, és tudta, hogy ez erőszakba torkolhat. Abban bízott, hogy senki sem kezd majd lövöldözni, ha látja, hogy gyerek van nála.

Az élő pajzs kifejezést használnám

jellemezte az esetet a philadelphiai ügyészség emberölési részlegének vezetője.

A kisfiú jelenléte azonban nem akadályozta meg a lövöldözést. Az apja autójának hátsó ülésén lévő gyereket négy lövés érte, köztük a fején és a mellkasán. Apjának azonban nem az volt az első dolga, hogy kórházba vigye, hanem előtte még elment egy házhoz.

Monroe ellen az eset után másik ember veszélyeztetése, valamint gyermek veszélyeztetése vádjával indítottak eljárást, és mindkét vádpontban bűnösnek vallotta magát. A kisfiút megsebesítő férfi ellen egyebek mellett emberölési kísérlet vádjával indítottak eljárást, tárgyalását 2022 júniusában fogják tartani.

Az ügyészség a fiú halála után közölte, hogy további vádak várhatóak, ha bebizonyosodik, hogy a gyerek a lövések okozta sérülések miatt vesztette életét.

Nyitókép:Yaseem Jenkins. Fotó: GoFundMe

#Külföld#drog#drogügylet#kábítószer#egyesült államok#kisgyerek#kisfiú#philadelphia#élő pajzs

Címlapról ajánljuk