Külföld

Az Alec Baldwin által lelőtt operatőr haldoklásáról készült felvételek eltávolítását kéri a család

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 7:29

Hutchinsék ügyvédje szerint a Santa Fe megyei seriff helyrehozhatatlan kárt okozott.

Az Alec Baldwin által egy forgatáson lelőtt operatőr családja felszólította a Santa Fe megyei seriff hivatalát, hogy távolítsa el a haldokló nőről közzétett videót – számol be a CNN.

Halyna Hutchins tavaly októberben, a Rust című film forgatása alatt vesztette életét, amikor elsült a színész kezében lévő fegyver. A seriff hivatala hétfőn számos dokumentumot tett közzé a nyomozásról, köztük fotókat, felvételeket és vallomásokat.

Brian Panish, a Hutchins család ügyvédje a seriffnek írt levelében azt írta, hogy hivatala átgázolt az operatőr férjének és fiának alkotmányos jogain. Felhívta a figyelmet arra, hogy Matthew Hutchinsnak csak hétfő hajnalban biztosítottak betekintési jogot a terjedelmes anyagba, miközben délután már nyilvánosságra hozták azt.

Az ügyvéd szerint ügyfele tart attól, hogy a felesége haldoklásáról készült felvétellel a fiukat zaklathatják. Rámutatott arra, hogy a videó közzététele által okozott kár helyrehozhatatlan, de annak eltávolításával legalább további károk okozásában nem lesz bűnrészes a seriff hivatala.

A Santa Fe megyei seriff megvédte az anyagok közzétételét: azt mondta, hogy közérdekű adatigénylés miatt ez kötelességük volt, emellett a nyomozást is átláthatóvá akarták tenni.

Nyitókép: Fred Hayes/Getty Images for SAGindie

#Külföld#alec baldwin#halyna hutchins#gyilkosság#felvétel

Címlapról ajánljuk