Külföld

Ökörség az örökség: nem kapják meg gyerekeik az ausztrál milliárdos család vagyonát

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 13:02

Csak minimális pénzt hagynak rájuk a nagyjából hétezer milliárd forintnak megfelelő vagyonból. 

Andrew és Nicola Forrest a második legnagyobb ausztrál családi vagyonnal rendelkezik, de gyerekeik ebből csak keveset fognak kapni. A házaspár ugyanis úgy döntött, hogy három gyerekük csak egy pici részét örökölik meg a szinte már felfoghatatlanul hatalmas, 27 milliárd ausztrál dollárt (átszámítva: majdnem hétezer milliárd forint) érő vagyonból.

A házaspár az ABC ausztrál televíziónak beszélt a döntésről. Nicola Forrest szerint ilyen nagy vagyont örökölni valójában egy óriási teher, és kijelentette:

Nem tesz jót a gyerekeknek, ha azt gondolják, hogy egy nagy rakást pénzt fognak örökölni.

Férje hozzátette, hogy egyáltalán nem volt nehéz meghozniuk a döntést, hogy haláluk előtt a vagyonukat jótékony célokra adományozzák, ahelyett, hogy mindent a gyermekeikre hagynának. A férfi közölte, hogy semmi értelme gazdagon meghalni.

Egyik lányuk, a színésznőként dolgozó Sophia korábban már közölte, hogy nincsen semmi problémája azzal, hogy nem fog hatalmas vagyont örökölni. A nő elmondta, hogy soha nem értette, hogy mi érteleme van az örökségneki, ami rendszeresen családokat szakít szét, és hozzátette:

Nem jár neked az a pénz, nem dolgoztál meg érte, nem érdemelted ki. Nem értem, miért kéne azt gondolnod, hogy az a tied kell, hogy legyen.

Nyitókép: Andrew és Nicola Forrest egy 2013-ban készült felvételen, New Yorkban. Fotó: Rob Kim/Getty Images

 

#Külföld#örökség#ausztrália#milliárdos#vagyon#örökös#andrew forrest#nicola forrest

Címlapról ajánljuk