Külföld

Többé nem szólhat feleségéhez az anime karakterrel összeházasodott fiktoszexuális férfi

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 16:30

Egy informatikai változás a hologram lány és férfi szerelmének útjába állt, azóta kénytelen a karakter műanyag változatával tölteni az időt.

A 38 éves Kondo Akihiko egy évtizeden át járt Hacune Mikuval, egy japán rajzfilmes, azaz anime karakterrel, akit a popkultúrában 16 éves, türkizkék hajú lányként ábrázolnak. 2018-ban azután nem hivatalosan össze is házasodtak. 

A fiktoszexuális, azaz fiktív, kitalált karakterekhez szexuálisan vonzódó férfi kapcsolata most azonban váratlan akadályba ütközött a New York Post cikke szerint: egy technológiai akadály miatt Kondo többet nem szólhat imádott nejéhez. Japánban a becslések szerint több ezer fiktoszexuális ember élhet.

A japán férfi 2017-ben tudott először beszélgetni Mikuval egy akkor 1300 dollárba kerülő szerkezet, a Gatebox segítségével. Ez lehetővé tette a készülők használói számára, hogy hologramokon keresztül interakcióba lépjenek a fiktív karakterekkel.

Csakhogy idén megszűnt a Gatebox szoftveres támogatása, ami azt jelenti, hogy Kondo nem tud többé beszélni feleségével.

Ez azonban nem változtatott a japán férfi érzésein. Mostantól Miku életnagyságú, műanyag változatát hordja magával.

Kondo elmondása szerint Miku segített neki abban, hogy túllépjen a depresszióján. A férfi 2008-ban munkahelyi zaklatás miatt lett mentális beteg. Már akkor érezte, hogy a valódi emberek nem neki valók, miután mások elutasításával találkozott. Ekkoriban ismerte meg Mikut, és volt olyan nap, amikor 24 órán keresztül az anime karakter videóit nézte a szobájába zárkózva.

2017-es esküvőjén sem a családja, sem a munkatársai nem voltak jelen, de idegenek, online barátok és más, fiktív karakterek részt vettek a szertartáson.

Nyitókép: Instagram

#Külföld#japán#fiktív#szexualitás

Címlapról ajánljuk