Külföld

Vidrakölyköt mentett a háromlábú kutya

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 20:47

Ha nem találja meg az apró állatot a minnesotai hős kutya, lehet, hogy az nem maradt volna életben.

Gus egy nagyon barátságos goldendoodle – ezt a kutyafajtát a golden retriever és az uszkár keresztezésével tenyésztik. Bár vidáman csóválja a farkát, nehéz évek vannak mögötte a CBS News tudósítása szerint: az állatorvosok tumorokat találtak a testében, emiatt amputálni kellett az egyik hátsó lábát. Bár gazdája, Cleo nagyon aggódott, hogy nem fog többé futkározni, Gus szerencsére ugyanolyan aktív maradt – és ez egy kis barátjának is nagy szerencse.

Húsvét vasárnap a St. Croix folyó partján Gus elindult valami után, de Cleo unokája, Ella szerint nem tudták, mi lehet az. Amikor a kutya visszajött, valami volt a szájában: egy apró vidra. A család lemosta a kis vidrakölyköt, és egy közeli állatrehabilitációs központba vitték – rohanniuk kellett, hogy zárás előtt odaérjenek.

A vadvédelmi rehabilitációs központban azt mondták, hogy ha Gus nem találja meg a kis vidrát, lehet, hogy nem maradt volna életben. Ella szerint a kutya nagyon gyengéd volt a kölyökkel, tudhatta, hogy segítségre van szüksége, azért vitte oda gazdáihoz.

A videóból kiderül az is, hogy Gust továbbra is kemoterápiás kezelésekre kell vinni, de más állatokon is segít, miközben a saját életéért küzd.

 

#Külföld#kutya#vidra#amerikai egyesült államok#állatmentés

Címlapról ajánljuk