Külföld

Videó: robbanások és hatalmas tűz egy oroszországi olajtárolóban

rtl.hurtl.hu

2022. április 25. 7:32

Két tartály lángol, nem messze az ukrán határtól.

Hatalmas kiterjedésű tűzesetről számoltak be orosz hírügynökségek az oroszországi Brjanszk olajtárolójában, de részleteket egyelőre nem közöltek. A Reuters híre szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy a tűzesetnek köze lenne az ukrajnai háborúhoz, azonban orosz tisztviselők múlt héten azt mondták, hogy ukrán helikopterek lakóépületeket találtak el, és hét embert megsebesítettek a környéken.

Brjanszk egy közigazgatási központ 154 kilométerre, északkeletre az ukrán határtól, közel a Szumi és Csernyihivi régiókhoz. A város körülbelül 380 kilométerre van Moszkvától. 

A Guardian cikke szerint az orosz hatóságok megerősítették, hogy olajtároló tartályok gyulladtak ki Brjanszkban, egy olajraktárban. Az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma közölte: moszkvai idő szerint hajnali 2-kor kaptak jelzést a tűzesetről. A tüzek okáról nem adtak tájékoztatást. A közösségi médiában közzétett videók és a NASA tűzkövető webhelyén található műholdképek szerint Brjanszkban legalább két helyen csaptak fel a lángok.


 

Nyitókép: YWNReporter / Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#brjanszk#olajtároló#oroszország

Címlapról ajánljuk