Külföld

A legidősebb maradjon életben, a többiek távozzanak örökre – Orosz katonák a kivégzésekről beszélgethettek

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 8:18

Az ukrán hírszerzés hozta nyilvánosságra a felvételt.

Az ukrán hadifoglyok kivégzésére kiadott parancs hangzik el egy felvételen, melyen az ukrán hírszerzés szerint orosz katonák beszélnek egymással. Az ukrán hírszerzés nyilvánosságra is hozta a felvételt, amin elmondásuk szerint az orosz hadsereg tagjai azt beszélik meg, hogy mi legyen a luhanszki Popasznában elfogott ukrán katonák sorsa, írta meg a Times cikke alapján a 444.hu.


A felvételen a The Times beszámolója szerint az hallható, ahogy az egyik feltételezett orosz katona azt mondja, hogy „mi a faszt mondhatnék?”, majd azt javasolja, hogy a legidősebb ukrán katona maradjon életben, a többiek viszont „távozzanak örökre”. Majd elhangzik, hogy soha többé ne lássa őket senki, a családjuk sem.

A felvétel eredetiségét egyelőre független források nem tudták megerősíteni. Az ukrán hírszerzés azzal osztotta meg a hanganyagot, hogy ez egy újabb esete a háborús bűncselekményeknek, a nemzetközi jog megsértésének, és újabb világos példája annak, hogy az orosz hadsereg gyilkosokból, nemi erőszakolókból és fosztogatókból áll.

Nyitókép: Illusztráció. Orosz/oroszbarát páncélosok gyülekeznek Mariupol keleti részén, hogy megtámadják az Azovsztal üzemet, ahol továbbra is heves harcok folynak. – Fotó: Maximilian Clarke / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#kivégzés

Címlapról ajánljuk