Külföld

Madeleine McCann eltűnése: megvan a gyanúsított

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 6:41

A kislány 15 éve, egy portugáliai szállodából tűnt el. 

Meggyanúsítottak egy személyt a portugál ügyészek Madeleine McCann eltűnésének ügyében, számolt be a BBC. A gyanúsítottat nem nevezték meg, mindössze annyit árultak el, hogy a német hatóságok kérésére jártak el. 

A német rendőrség 2020-ban jelentette be, hogy egy férfi ellen nyomoznak az üggyel kapcsolatban, azonban nem emeltek vádat ellene. A német férfit a média Christian B.-ként említette, a férfi tagadja, hogy köze lenne Madeleine McCann eltűnéséhez. Christian B. Jelenleg is börtönbüntetését tölti Németországban kábítószerrel való visszaélés, illetve egy 72 éves nő ellen elkövetett nemi erőszak miatt. Madeleine eltűnéséről korábban a Fókusz készített riportot:


A négyéves Madeleine McCann 2007-ben, egy családi nyaralás során tűnt el a portugáliai Praia da Luzban, miközben szülei barátaikkal vacsoráztak egy nagyjából 60 méterre lévő étteremben. A kislányt nem találták meg, a nyomozók szerint elrabolták. Eltűnése óta ez az első alkalom, hogy a portugál ügyészek hivatalosan is meggyanúsítanak valakit az ügyben. 

15 évvel ezelőtt a kislány szülei is a nyomozók látókörébe kerültek, őket tisztázták a vádak alól. A lap megjegyzi: május 13-án lesz 15 éve, hogy a kislány eltűnt, a portugál törvények értelmében pedig 15 év után nem lehet gyanúsítással élni eltűnési ügyben, ez pedig szükséges ahhoz, hogy bűnvádi eljárás indulhasson. A portugál ügyészség csütörtöki közleményében kiemelte, hogy a mostani lépésnek nincs köze ehhez a határidőhöz, azt a bűncselekményre utaló erős jelek indokolták. 

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#madeleine mccann#eltűnt személy#portugália

Címlapról ajánljuk