Külföld

Egy amerikai hírcsatorna ismert arca úgy döntött, hogy az ukránok oldalán harcol

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 15:29

A 60 éves Malcolm Nance az MSNBC szakértője, de számos más tévécsatornán dolgozik elemzőként.

Beállt az ukrán idegenlégióba Malcolm Nance, híres amerikai író, veterán tengerész és biztonságpolitikai szakértő, aki rendszeresen szerepelt az Egyesült Államok hírcsatornáinak, elsősorban az MSNBC-nek műsorain – írta a Portfolio.hu

Nance bizonyítékul posztolt is egy képet, melyen ukrán és amerikai jelképekkel díszített katonai felszerelésben, egy Kalasnyikov-gépkarabéllyal a kezében pózol. Nance állítása szerint már március óta harcol Ukrajnában, de eddig nem közölte ezt a nyilvánossággal.

A most 60 éves Malcolm Nance számottevő katonai tapasztalattal rendelkezik, többek közt részt vett katonai műveletekben Líbiában, Libanonban, a Perzsa-öbölben, az Öbölháborúban és a Boszniában zajló NATO-műveletekben is. Az Egyesült Államok haditengerészetében 20 évet töltött.

Miután leszerelt, szerzőként, hírszerzési tanácsadóként és biztonságpolitikai szakértőként tevékenykedett; rendszeresen szerepelt különféle hírműsorokban, elsősorban az MSNBC hírcsatornán. Nance a médiavállalat hivatalos alkalmazásában is állt, mint biztonságpolitikai elemző.

Nance igencsak széles körű visszhangot váltott ki az Egyesült Államokban. Alapvetően a legtöbben pozitívan fogadták Nance lépését, aki explicit az amerikai kormány javaslata ellenére döntött úgy, hogy Ukrajnába megy harcolni.

Nyitókép: Malcolm Nance / Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#amerikai#televízió

Címlapról ajánljuk