Külföld

Láncfűrésszel nyírtak meg egy birkát Tasmániában, tiltakoznak az állatvédők

rtl.hurtl.hu

2022. április 15. 13:09

„Ez rendkívül veszélyes, kegyetlen és idióta viselkedés” – mondta a nő, aki feljelentést tett.

Állatkínzás miatt tettek feljelentést a tasmániai rendőrségen, egy felvételen ugyanis az látható, hogy láncfűrésszel nyírnak meg egy élő birkát egy helyi farmon – írta az ausztrál ABC News, melynek cikkében a nyugalom megzavarására alkalmas videót is meg lehet nézni.

Emma Haswell farmtulajdonosnak az egyik ismerőse küldte el a Facebookon keringő videót. 

A felvételen az látható, hogy egy férfi lenyomja az állatot a földre, egy másik férfi pedig elkezdi láncfűrésszel nyírni az állatot. 

„Ez rendkívül veszélyes, kegyetlen és idióta viselkedés” – mondta a nő, aki az elmúlt 18 évben beteg és sérült állatokat ápolt. Az eset miatt feljelentést tett a rendőrségen és megnevezte az elkövetőket is. 

A rendőrség azt közölte, hogy az állatvédelemmel kapcsolatos ügyeket az illetékes minisztérium, valamint a világ legnagyobb állatjóléti szervezete, az RSPCA vizsgálja.

Emma Haswell szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy valóban megbüntetik-e a felelősöket, szerinte ugyanis az állatvédelmi törvények nem elég szigorúak. A helyi törvények szerint egyébként állatkínzásért legfeljebb 5 éves börtönt vagy 30 ezer dollár büntetést lehet kapni.

Nyitókép: ABC News

#Külföld#birka#láncfűrész#állatkínzás

Címlapról ajánljuk