Külföld

Rengeteg pénzt nyert egy bevándorló Belgiumban, de iratok híján nem tudja felvenni a nyereményt

rtl.hurtl.hu

2022. április 15. 17:27

Amikor egy barátja próbált hozzájutni a pénzhez, őt lopással vádolták meg.

Nagy szerencse ért Belgiumban egy algériai férfit: százmillió forintnyi eurót nyert egy kaparós sorsjeggyel. A pénzt azonban nem tudják kifizetni neki, mert nincsenek papírjai, és így bankszámlát sem tud nyitni – derül ki a BBC tudósításából.

A 28 éves férfi azt mondta, a pénzből lakást venne Brüsszelben, esetleg egy autót is. Egy barátját megkérte, hogy vegye fel helyette a nyereményt, őt azonban megvádolták azzal, hogy ellopta a nyertes sorsjegyet, és letartóztatták. Csak azután engedték ki, hogy a valódi nyertes elmagyarázta a rendőröknek a helyzetet.

A nyertes sorsjegyet most egy bíróságon őrzik. A férfi ügyvédje szerint a hatóságok megígérték, hogy nem fogják kitoloncolni őt, amíg meg nem kapta a nyereményt. Ahhoz, hogy papírokat kapjon, az ügyvéd szerint igazolnia kell saját személyazonosságát, ennek érdekében fel kell vennie a kapcsolatot otthon maradt hozzátartozóival.

A férfi négy hónapja hagyta el Algériát, az Egyesült Királyságba akart utazni, de azt mondja, most már Belgiumban maradna, ahol családot is szeretne alapítani. „Feleséget fogok keresni magamnak, de nem a pénzemmel, hanem a szívemmel akarom meghódítani” – mondta.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

#Külföld#sorsjegy#belgium#algéria#nyeremény#bevándorló

Címlapról ajánljuk